Tag Archives: zvěřina

Zvěřinu připravenou v nové zpracovně Lesů ČR si koupíte v prodejně otevřené v areálu zámku v Židlochovicích

Provoz nové zpracovny zvěřiny s maloobchodní prodejnou otevřely 30. září Lesy České republiky v areálu židlochovického zámku za účasti ministra zemědělství Marka Výborného a generálního ředitele podniku Dalibora Šafaříka.

Zdravé maso z Lesů ČR bude dostupnější – středisko Klíny v Krušných horách zahájilo provoz

Paroháč ve vlastní šťávě, Litvínovský divočák nebo třeba Zvěřináček. Tyto i další výrobky ze zvěřinového masa pro zákazníky nově připravují Lesy České republiky. A to díky středisku zpracování zvěřiny a masné výroby, které státní podnik vybudoval v Krušných horách, konkrétně v obci Klíny.

O kvalitní zvěřinu od Lesů je zájem, podnik navýšil počet prodejních míst

Lesy České republiky v srpnu rozšířily síť prodejních míst zvěřiny. Z lesa na stůl se tak dostává kvalitní čerstvá zvěřina už třetím rokem, nyní v 54 výdejnách podniku v celé republice.

Vojenské lesy rozšiřují nabídku zvěřiny pro veřejnost

Vojenské lesy a statky (VLS) spustily kampaň, kterou chtějí zvýšit zájem lidí o konzumaci vysoce jakostní zvěřiny ze svých honiteb, které se rozkládají v šesti unikátních přírodních lokalitách. Kvalitními potravinami a atraktivními cenami chce státní podnik oslovit širokou veřejnost.

Státní veterinární správa dále zmírňuje opatření v souvislosti s africkým morem prasat

Státní veterinární správa (SVS) pokračuje ve zmírňování opatření přijatých loni a letos v souvislosti s výskytem afrického moru prasat (AMP) v České republice. Od začátku roku 2019 bude možno prasata divoká ulovená v zamořené oblasti na Zlínsku po splnění přísných podmínek biologické bezpečnosti opět používat pro lidskou spotřebu. Vyplývá to z mimořádných veterinárních opatření. V souladu s Metodikou kontroly zdraví zvířat a nařízené vakcinace na rok 2019 se ke stejnému datu zástřelné za uloveného divočáka sjednotí na 3000 Kč za kus bez rozdílu jeho váhy.