Tag Archives: prodej zvěřiny

Zdravé maso z Lesů ČR bude dostupnější – středisko Klíny v Krušných horách zahájilo provoz

Paroháč ve vlastní šťávě, Litvínovský divočák nebo třeba Zvěřináček. Tyto i další výrobky ze zvěřinového masa pro zákazníky nově připravují Lesy České republiky. A to díky středisku zpracování zvěřiny a masné výroby, které státní podnik vybudoval v Krušných horách, konkrétně v obci Klíny.

O kvalitní zvěřinu od Lesů je zájem, podnik navýšil počet prodejních míst

Lesy České republiky v srpnu rozšířily síť prodejních míst zvěřiny. Z lesa na stůl se tak dostává kvalitní čerstvá zvěřina už třetím rokem, nyní v 54 výdejnách podniku v celé republice.

Vojenské lesy spustily e-shop se zvěřinou a biohovězím ze Šumavy; nově je nabízejí i v Praze

Vojenské lesy a statky ČR (VLS) spustily e-shop s nabídkou zvěřiny a biohovězího masa ze Šumavy. Nabídka je určená jak domácnostem, tak i velkoodběratelům, především restauracím a cateringovým společnostem. Vedle dvou výdejních míst na Českokrumlovsku si zákazníci mohou nechat produkty dopravit také do Prahy, kde výdej nově funguje v sídle státního podniku v Dejvicích.

Z lesa na stůl: Státní lesy chtějí zvýšit zájem domácností o zvěřinu

Zvýšit zájem českých spotřebitelů o konzumaci zvěřiny má společný projekt Lesů České republiky a Vojenských lesů a statků ČR – Z lesa na stůl. Oba podniky představují síť 65 prodejních míst po celé republice, kde si mohou maloodběratelé prvotřídní zvěřinu od 6. srpna koupit. Více na www.zlesanastul.cz.

Vyhláška povolí větší přímý prodej zvěřiny

Ministerstvo zemědělství připravilo novelu vyhlášky č. 289/2007 Sb. o veterinárních a hygienických požadavcích na živočišné produkty, které nejsou upraveny přímo použitelnými předpisy Evropských společenství. V reakci na snížený odbyt zvěřiny se výrazně zvyšuje malé množství zvěře, určené k prodeji nebo dodání uživatelem honitby.