Zvěřinové hody a paragrafy

Vzhledem k tomu, že legislativa kolem ulovené volně žijící zvěře je ne vždy dobře pochopitelná, musíme si vysvětlit některé pojmy a dále, kterou zvěřinu je možno konzumovat hromadně (veřejně) a kterou jen doma.

Vynecháme zvěřinu, která prošla přes schválené a registrované zařízení pro nakládání se zvěřinou (zvěřinový závod), protože, tam je asi vše jasné. Tam není, kromě data spotřeby a teploty skladování, žádné omezení pro nákup a zpracování.Přeneseme se do situace, kdy končíme hon a máme čerstvě střelenou zvěř, která je ještě v kůži nebo peří, kterou nechceme dát schválenému a registrovanému výrobci, ale chceme něco rozdat účastníkům lovu, něco prodat zájemcům, něco zkonzumovat sami, něco dát do tomboly, něco dát na pohoštění, do hospody…. Více zde:

Zdroj: www.myslivost.cz, 21.listopadu 2014